Refinansiering av gjeld

Refinansiering

Vi «fjellaper», som danskene kaller oss, har blitt eksperter på å låne penger. Det finnes ikke noe statistikk over hvor mye vi låner fra venner og familie, men at vi tar opp stadig større lån i bankene, hersker det ingen tvil om. Og hva låner vi til? Jo, det er ferie, bil- og bolig det, men vi ser at stadig flere også tar opp smålån. Med den enkle tilgangen man har til både lån og kredittkort, så sier det seg nærmest selv at noen kommer til å gå på en smell.

Refinansiering fra yA Bank

Og hva gjør man når smellen nærmer seg – eller det allerede har smelt? Da bør man se nærmere på refinansiering av gjeld.

Hvordan fungerer refinansiering?

Sliter du med gammel gjeld, eller lurer du på om det er mulig å få et billigere lån enn hva du har i dag? Refinansiering er en metode som har hjulpet mange nordmenn ut av en gjeldskrise, og som kan hjelpe deg enten for å bli raskere gjeldfri eller for å få en mer fleksibel nedbetaling. For ved å refinansiere den dyre gjelden din kan du spare mye penger som ellers ville ha gått til renter og gebyrer. Med andre ord blir du ikke kvitt gjeld ved å refinansiere, men du kan bruke penger på andre ting.

La oss se litt nærmere på konseptet, der man samler all gammel gjeld under ett og samme tak hos en ny kreditor. Du vil på ingen måte slette gjelden din – eller få mindre gjeld – men du vil kunne spare penger på renter og gebyrer og bli fortere gjeldfri enn du tror.

Hvis vi ser for oss at du har opparbeidet deg gjeld fra flere ulike kreditorer, eksempelvis på to ulike kredittkort og et dyrt smålån. Da blir du hver eneste måned nødt til å betale renter og gebyrer separat av denne gjelden, noe som gjør at du må ut med langt mer enn dersom du hadde hatt bare et lån – naturligvis. Kanskje er flere av disse lånene også veldig dyre, i form av at renten er høy.

#1 Refinansier din gjeld hos yA Bank

Refinansiering fra yA Bank

Refinansiering uten krav til sikkerhet får du hos yA Bank. Du kan låne fra 25.000,- til 400.000,- med inntil 15 års nedbetalingstid og 3 års avdragsfrihet.

Les vår vurdering av yA Bank

De beste refinansieringslånene

Telefinans - FolkeLånet

Refinansiering fra Telefinans - FolkeLånet

Refinansiering: 5.000,- » 400.000,-
Min alder: 23 år / Min inntekt: 180.000,- Rente fra: 7,9% / Gj.snittsrente: 11%
Telefinans tilbyr deg folkelånet fra 10.000,- til 350.000,- kroner uten å blande seg i hva pengene skal brukes på. Rask søknadsprosess.

Bank Norwegian

Bank Norwegian refinansiering

Refinansier: 5.000,- » 500.000,-
Min alder: 23 år / Min inntekt: 200.000,- Rente fra: 8,99% / Maks løpetid: 15 år
Refinansiering er for deg som ønsker å refinansiere dyre smålån eller som simpelten trenger penger. Du velger selv nedbetalingstiden.

Lendo - Refinansiering

Refinansier via Lendo

Refinansiering: 5.000 » 400.000,-
Min alder: 20 år / Min inntekt: 120.000,- Rente fra: 7,9% / Gjennomsnittsrente: 11%
Lån inntil 400 000 kr! Lendo formidler din søknad til flere banker, helt kostnadsfritt, slik at du kan velge det lånet som passer deg best.

Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank

Refinansier: 30.000,- » 350.000,-
Min alder: 25 år / Min inntekt: 200.000,- Rente fra: 7,9% / Maks løpetid 12 år
Santander Consumer Bank er en av Norges støre tilbydere på refinansiering uten sikkerhet. Her får du god rente = penger å spare!